About: Formes galéniques protectrices de \"Saccharomyces boulardii\"   Goto Sponge  NotDistinct  Permalink

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Thesis advisor
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  • Protective dosage forms of Saccharomyces boulardii
dc:subject
  • Saccharomyces boulardii
  • Microencapsulation
  • Alginates
  • Thèses et écrits académiques
preferred label
  • Formes galéniques protectrices de \"Saccharomyces boulardii\"
Language
Subject
dc:title
  • Formes galéniques protectrices de \"Saccharomyces boulardii\"
Degree granting institution
note
  • S. boulardii is a probiotic yeast used as an anti-diarroheal agent. However, less than 1% of the viable yeast is recovered in feaces after an oral administration. The aim of this study was to protect the yeast from its degradation during the gastrointestinal transit. Following determination of the survival conditions of S. boulardii, tablets and microspheres were prepared and evaluated. In vitro, the viability of the yeast remained stable for 6h at pH6.8 but significantly decreased as soon as 5 minutes at pH1.1. In similar conditions, tablets and microspheres enabled to protect the yeast from degradation in HCl and to release it viable at pH6.8. Because of the mortality due to the compression, only microspheres were selected and further coated with chitosan. In vivo, the microencapsulation increased the intestinal delivery of the viable probiotic about 5.5 fold. In conclusion, microspheres could present a major interest in the therapeutic applications of the yeast.
  • S. boulardii est une levure probiotique utilisée comme anti-diarrhéique. Cependant, moins de 1% de levures viables est recouvré dans les fèces après administration orale. Le but de l’étude a été de protéger la levure de sa dégradation durant le transit gastro-intestinal. Après avoir étudié les conditions de survie de la levure, des comprimés et des microsphères ont été préparés et évalués. In vitro, la viabilité de la levure est stable pendant 6h à pH6,8 mais diminue significativement dès 5min à pH1,1. Dans ces mêmes conditions, les microsphères et les comprimés protègent la levure de la dégradation à pH1,1, et la libèrent viable à pH6,8. En raison de la mortalité engendrée par la compression, seules les microsphères ont été retenues et enrobées par du chitosan. In vivo, la microencapsulation augmente la libération intestinale du probiotique viable d’un facteur 5,5. En conclusion, les microsphères pourraient présenter un intérêt majeur pour les applications thérapeutiques de la levure.
dc:type
  • Text
http://iflastandar...bd/elements/P1001
rdaw:P10219
  • 2007
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is primary topic of
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